Saturday, 31 January 2009

REEFQI 1 YEAR OLD. HAPPY BIRTHDAY MY LIL... PRINCE






Happy birthday my lill prince Airel Rayyan ReefQi... 31/01/2008
semoga dimurahkan rezeki, kesihatan yang sempurna, cemerlang di dunia & akhirat. Aamin.



We Remember We celebrate with you today, The Anniversary of wombs dismay, She screamed and yelled, with a lions roar,Her cries were silenced, with a baby’s snore.You crawled and fell your way upright,We smiled with joy, a gorgeous sight!And now you’re one, on this special day,We love you more, than we could ever say.



Hari ni genap setahun anakku, AIREL RAYYAN REEFQI. hmm.. pejam celik cepat je masa berlalu... huhuhuhuhu oleh kerana dia pun lum ada frens, aku takde la buat majlis bagai..just jemput cousin2 tersayang dia je.... order kek pun last minute kat secret recipe... reefQi suka cheese, so aku order kek oreo cheese utk dia... sedapp!!!



ha ha ha.. meletup sebijik belon kat dia.. menangis terkejut...
bergambar dgn cousin tersayang... KAK YONG, ABG ANGAH & ABG ALANG. Buat masa ni reefQi la yg jadi tumpuan.. dia yg paling kecik dlm family.



video

Wednesday, 28 January 2009

STOCK DIAPERS & WET TISSUE




Stok diapers ku takde la byk mana. Kalau ada warehouse Mamy Poko or Huggies, harus ku terjah lagi untuk menambah diapers kat rumah. Wet tissue pun apa kurangnya, aku memang memerlukan wet tissue, so kalau ada mana-mana warehouse Anakku or Pureen, memang benda utama yang aku terjah adalah wet tissue. Murah sikit la dari harga pasaran. Diapers ni semua aku letak kat Hall atas rumah.

Monday, 26 January 2009

GONG XI FA CHAI


To all my fellows Chinese friends and Malaysian Chinese,
I would like to wish you all Gong Xi Fa Chai !!! . May you have a prosperous year ahead.

Sunday, 25 January 2009

JALAN-JALAN KE KOTA MELAWATI

Plan dengan family abg aku, mak & aku nak gi jalan2 kat Bukit Melawati, Kuala Selangor.. lepas tu gi beli ikan kering kat Pasir Penambang. Then, makan seafood kat Jeram (murah & sedap), so tak yah la gi bagan lalang yg jauh nun... lepas dinner kat Jeram nak singgah tengok Kelip-Kelip kat Kg Kuantan tapi tak sempat coz hari pun hujan... hai.. tak merasa aku gi tgk Kelip-Kelip. Takpe, sempat lagi before aku beranak nanti.. hehehe. Ni ada a few gambar yang di ambil.

Family abangku...posing atas train jalan2 masuk Kota Melawati.

reefQi atas train...suka betul dia first time experience naik train.ni je gambar yg sempat ku tangkap masa dinner kat Pantai Jeram... gambo ikan bakar & ikan steam soya tak sempat tangkat.. gambar tomyam campur pun tak tangkap coz dah lapo sgt..harganya utk 10 orang lagi murah dari bagan lalang.. fresh pun fresh. Mcm nak pegi lagi je before bersalin... hehehehe

Monday, 19 January 2009

GATHERING 2009 - PERCINT 9 PUTRAJAYA

Gathering 2009 pada 17/01/2009 hari sabtu kat pool kanak2 percint 9.. aku ni blurr sket kalo area putrajaya, nasib baik hubby sanggup luangkan masa dia utk temankan aku, kalau tak, tak pegi ler jawabnya. Lepas hantar aku & reefQi balik rumah.. hubby terus bersiap gi melaka.

Nak ucapkan terima kasih banyak2 kat Cikwawi.. dia masakkan daging black pepper, pastu ada sup tulang gakk... sedap betul.. rasa nak hirup je kuah sup tu tapi takde mangkuk.. amik isi je la... Nisda pun buat pulut kuning + kari ayam sedap.. lepas teman reefQi mandi aku mkn 1 round lagik.. sedap & puas betul makan. Aku? heheh aku cuma bawak 2 kotak limau mandarin yang masamm.
Rasa time terlalu singkat tak dpt berbual panjang & beramas mesra dgn forumer2 yg lain. Ada beberapa keping aku tangkap... sorry la.. aku ni tak reti tangkap gambar sgt.. bersepah je hasil2 nya.



Tuesday, 6 January 2009

HONEYMOON IN FRASER HILL

Honeymoon in Fraser Hill 03/01/2009 - 04/01/2009


Pergi Fraser Hill 2 hari 1 malam. Tapi aku & reefQi tak sesuai kot kat situ.. rasa sejuk sgt2. Akusampai pening2 kepala terlampau sejuk. Dalam bilik pun sejuk. Uwaaa... saket2 tulang aku.

Tapi reefQi mumula sampai bilik tu dia explore habis sampai ke dapur. Dia suka sgt2. Nampak sgt anakku ni suka berjalan. Rasa2 dah besar nanti mesti dia rajin travelling mcm pappa dia. Mummy je asik mcm tak berapa larat coz nak membawak perut. Balik KL terus aku & reefQi batuk + selsema. Tak tahan. Hubby sorang je yang tahan. Banyak bunga cantik2 kat fraser hill yang tumbuh meliar je.

Aksi-aksi reefQi dalam bilik.




Pergi Air terjun Jeriau... tapi tak mandi pun kat air terjun tu.. hujan + sejuk tak tahan.
Related Posts with Thumbnails