Thursday, 29 October 2009

GAMBAR LAMAN RUMAH PIL DI PERLIS

FIL aku ni rajin sangat2. Rajin bercucuk tanam.. mcm2 pokok ada...
anggur, epal, mata kucing, mangga & mcm2 la... blom kat dusun lagi.. ni baru keliling rumah. Mata kucing punya la besar, namanya mata kucing baka pingpong.....tersangat manis...mcm ditaruk gula.. anggur pun ada yg manis, ada yg masam... yg masam tu kurang baja la kott.. memandai je aku...

kolam ikan tu yg paling ku risau... takut2 reefQi terjun dlm tu mandi manda bersama ikan... kang semua ikan2 kap jepun tu terperanjat beruk nengok reefQi ada....huhuhhuhu

ni betul tau.. korang jgn tak cayer plak... biri-biri tu jadi saksi.. kalau korang tak cayer pokok2 ni ada keliling umah mertua ku.. korang tanya lah biri2 ni..ekekekeke











13 comments:

zealvia said...

wah meriahnya laman ..i likeeeeeee

Mama Qisya said...

best nye!!!!!!!

teruja tgk...

tunjuk hubby ku mesti dia suke..
bl ko nk blk perlis.. ajak aku sekali ...kuikui..

-iLLa- said...

Uishh....gerammnyaaaaa aku tgk anggur sejambak tuh.......

alamaktuan / meabadi said...

uish...suburnya anggur..best nya tanaman mcm ni..sume menjadik..x yah beli....

melin melinda said...

warghh..so best...macam2 ada kat laman umah..puas makan lah ini macam

hmmm..boleh mintak benih anggur dan epal tak?

nak tanam kat umah..tengok leh hidup ke tak..

iem said...

wah bestnyee balik kg kalau camnii..
geramnye anggur tu...

Mrs. Aiza (Nis) said...

lebatnya anggur tu, menjadi semua pokok tanaman pak mertua mu. TAPI dlm byk2 gambar tu haku paling suka kambing biri2 tu..hehehe.

Atul..tanah tanaman tu tempat tinggi ke? udara nyaman kan? sebab elok aje kambing biri2 tu hidup.

Prettylady-ATuL said...

hmm... korang tau kan.. perlis tu atas garisan khatulistiwa. Negeri terpanas di malaysia.Kalau musim hujan mmg sejuk giler.Kalau musim panas tiba, kering kontang sungai merekah. TAPi tanaman subur. Buah mata kucing senang hidup.

Nis, kambing tu buruk selekeh tau.
bulu dia tak leh buat baju. busok woo & kualiti bulu dia tak sama mcm kat oversea sana coz dia asik berselut je berkubang bersama lembu & kerbau..

suhainini said...

my PIL pun org perlis..dia ada tanam mcm 2 gak..tp tk dak pulak anggur...hehe.
anyway, salam kenal

Prettylady-ATuL said...

hi suhainini,

kat perlis ada ladang anggur. Jabatan pertanian punya. cuba la suruh your PIL tanam.
nnt raya or time sama balik kg, jemput la dtg umah my PIL kat utan aji nengok secara live.hehehe
pastu umah pun dah tak jauh dgn umah rita rudani, leh la singgah skali. ekeekekke

Prettylady-ATuL said...

melin, benih byk jual. kat UPM mardi ada... kat FAMA pun ada jual.
kat masjid negara pun ada jual time friday pray tu. cuba la beli & tanam.

Prettylady-ATuL said...

mama qisya, nnt ko jalan2 ke utara leh la singgah time aku ada kat sana.

m@ said...

wah bestnya dpt tanam anggur menjadik gebu lak tu..
buah pelam kat sane pun sedap kn..;)

Related Posts with Thumbnails