Wednesday, 25 August 2010

PLAYPEN

Huh.. kat rumah tu ada 2 playpen...
haruskah ku beli lagi satu for newborn baby?
hmmm.. pada ku kalau boy.. semua hakmilik abang2 nya semua diperturunkan pada baby boy baru....
kalau girl........  aku nak tukar semua set....all in pink theme la. tapi takkan sampai 3 playpen kat rumah kan?
stroller pun sama...dah ada 4 rasanya stroller kat rumah tu....
ishk ishkkk...baru nak masuk 3 anak....kalau 6 anak cemana gamaknya....
ni la statement kawanku si HANI,
dia kata kawan dia yg beranak 6 cerita KALAU....

anak 1; kita akan concern sgt, perhatian sungguh
anak 2; kurang sket concern, dh mula pening
anak 3; makin kurang concern, lantak pi
anak 4; memang senang naik hangen
anak 5; jangan nak mengada-ngada
anak 6; siap ko

hahahahhaha ni dia la yg citer.. ye ker? sapa2 yg anak ramai tu bg la komen ye....
Apa betul sapa yg beranak 6 ? ekekeke biasa la.. kalau anak sorang kita tatang mcm minyak yg penuhh..
itu tak bleh, ini tak bleh..pantang itu ini... jaga bkn main...
ye la.. baru anak sorang kan....selalu kalau ku tgk kawan ku yg baru ada anak sorang amboi.. bkn main sgt... macam la kita tak tahu jaga anak...gelak dlm hati je la tgk peel dia. Orang yg beranak ramai ni bkn tak jaga anak.. dah teror jaga anak...dah ala-ala cekap gitu.. pengalaman pun dah byk.. tu yg cool sket tu.

tapi kawanku yg story pasal kawan dia anak 6 tu...aku salute la... 3 org anak dia yg dah amik UPSR... 3 org 5A tau...means ramai2 pun kualiti anak2 dia terjaga... alhamdulillah... aku pun akan lalui mcmtu juga nnt... harap2 anak2 ku, anak2 blogger lain pun sama, cemerlang semuanya Aamin.

Ni gambar izz tido dlm playpen...masa ni dia belum setahun... suka dia tido dlm ni...
skrg playpen ni buat dorang simpan mainan jek.. hehehehe & tempat aku sorok handbag aku...
hmmm. camni nak beli lagi satu? pikir2 la atul ooiiiiiiiii....
Related Posts with Thumbnails